Scherfijsmachines

Vekah Koudetechniek levert (lease of koop) verschillende merken scherfijsmachines en schilferijsmachines!

Scherfijsmachines

Omschrijving

Scherf- of Schilferijs…. Wat is het verschil?

De gebruiker bepaalt het soort ijs afhankelijk van het product dat gekoeld moet worden en de manier waarop dit gekoeld dient te worden. Zonder dat er sprake is van zelfoverschatting durven wij ons specialist op dit gebied te noemen.

Scherfijsmachine

Voor toepassingen in vooral de visindustrie maar ook in de beton en 
chemische industrie wordt veelvuldig gebruik gemaakt van scherfijs. Dit is ijs dat er ook als een echte scherf uitziet en heeft een temperatuur van ca -7°C. Deze ijssoort wordt vooral gebruikt voor het afdekken van verse vis aan boord van schepen en bij verwerkingsbedrijven. Door de koude temperatuur is het vrij droog, het blijft indien goed opgeslagen los liggen en vriest niet samen. Verder wordt het ook veel gebruikt bij export van bijvoorbeeld filet’s.

Schilferijsmachine

Schilferijs heeft een temperatuur van ca -0,5 °C. Het is zacht van structuur, doordat het tijdens het produceren nog veel water bevat. Ook in koeltoonbanken is het ideaal, omdat het niet zo los is als scherfijs, het schilferijs presenteert hier beter. Ook sommige bakker en worstfabrikanten gebruiken bij het mengen graag zacht ijs. Dit is dan om slijtage te voorkomen aan de messen.